Spartak – Trnava 2:1- izvještaj

Listopad 9, 2014, 11:08 Petar Baksa Liga
spartak-trnava_166358

           Jučer je u odgođenoj utakmici 5.kola 1. međimurske lige NK TRNAVA gostovala u Maloj Subotici kod domaćeg Spartaka. Bez 5 igrača iz prvog sastava (D.Farkaš i D.Klarić – kartoni, S.Jakšić, P.Baksa i D. Vlašić – ozljede) NK TRNAVA junački je pala i izgubila rezultatom 2-1. Ne možemo ne spomenuti glavnog suca utakmice g.Hermana koji je u 41.minuti dosudio kazneni udarac da domaćine, iako je bio očiti prekršaj na našem igraču broj 11, Hošnjaku. Tada nastaje gužva oko suca Hermana, dok drugi pomoćni g.Rodrigue drži zastavicu u zraku i signalizira glavnom sucu da nema govora o kaznenom udarcu kojeg je vidio(namjerno domaćinski ili slučajno domaćinski) glavni sudac Herman. Tada glavni sudac povlači svoju u najmanju ruku smiješnu odluku o kaznenom udarcu, ali našem igraču broj 10. Magdaleniću daje crveni karton. Moremo napomenuti da je do te 41. minute utakmica bila fer i korektna s obje strane, uz samo jedan žuti karton za našeg igrača zbog povlačenja za dres, naši igrači revoltirani takvim domaćinskim suđenjem u drugom poluvremenu igraju puno žustrije i dobivaju čak 7 žutih kartona, ali domaćini ipak slave novu pobjedu!

spartak-trnava_166358(2014-10-08 18.30.08Slika – izvor  www.emedjimurje.hr )

         Pitanje za nogometni savez Međimurja gdje pronađu takve “djelitelje (ne)pravde” koji iz jedne nogometne utakmice naprave živi cirkus. Zašto se uopće igrači trude 4-5 puta tjedno na treninzima i utakmicama zbog takvih “djelitelja pravde” koji onda namjerno ili slučajno(zbog vlastitog neznanja) X puta oštete igrače koji tamo troše svoje slobodno vrijeme i naporno treniraju nebi li nešto postigli, a to se ponavlja iz tjedna u tjedan. Najžalosnije je što će taj sudac možda dobiti “kaznu” za takvo sramotno suđenje što će suditi neki drugi rang međimurskog nogometa jedno kolo, i dalje sve opet po starom!

Dragi prijatelji iz Male Subotice, Vaš subjektivni portal piše priče o utakmici koja je gledana samo iz Vašeg kuta gledišta. - http://www.nk-spartak.hr/Novost.aspx?ID=834

Pred nama je nova utakmica već ove nedjelje u Palovcu protiv Dinama! Opet bez nekoliko kartoniranih i ozljeđenih igrača, ali sa pristupom kakav su imali naši igrači jučer u Maloj Subotici možemo se nositi sa svima!

2014-10-08 18.30.08Sportski pozdrav! http://www.nk-trnava.hr/  i https://www.facebook.com/NkTrnavaGoricanSponzori